Beg_abc_Eng adding that local designers don't have a fear of failure I called her three days before the Grammys and was like, Linda I'm in dire need and I can't find anything at Nordstrom, please help me,'' said Hogan, who also went to Stokes for the MTV Video Music Awards.casquette les plus vendu Try a few practice shots using different types of lighting.ralph lauren london For some reason a lot of jeans just seem too long for me.black beatles rae sremmurd ft gucci The "Marcie" owl print swing top by Corey Lynn Calter balances your curves, while the "Joni" ruffle neck blouse by Dear Creatures is gently loose throughout, but slim right at the waist to play up your assets.flight sim joysticks .patent viagra expiration date Verdict: Being a sissy is bad enough, but ignoring the badassness of The Plissken? Well, that just unacceptable.reliable kamagra supplier uk Clothes were mostly hand sewn by the women and older daughters.buy kamagra online india But down to it, all these accessories are a means to express one's creativity and personal style.cheap kamagra pills .bet365 placepot Juicy Couture handbags are some of the most sought after every season, not just because of the affordable price but also the fashionable designs.bovada casino download We believe that Ann pricing strategy, which aims at increasing the variety of product assortments at opening prices, will continue to drive store traffic.sports betting vegas Cut along the back of the bodice with scissors after the corset has dried a few hours. Moreover, I think it fair to mention that rabbits are prey animals with a very strong fight or flight response and they are obviously not well cared for. The polymers used in "O Matter" frames (a nylon composite) are formulated for high durability, as well as controlled flexibility for improved safety during impact. The flight back from to the Warehouse has cost them eight hours, leaving only sixteen before they succumb (as the first infected).. Ultimately his transformation is more pathetic than epic, but the film maintains the haunting and tragic feel that makes a vampire film great. I recommend using an athletic grip treatment. But let's avoiding laying down judgment about what we think HAS happened without having a true understanding of the situation. Yellow subtitles on top of already existing white subtitles. The typical elements that make up Nazi torture porn covers are threefold. The program's 3 D Runway Designer allows the user to create a virtual runway show, letting him analyze fabric behavior while a model is making her strides on the catwalk. Selection, speed and convenience have always been important to our customers, but they are becoming even more critical going forward.. So that's what that's all about. It is possible to spend several hundred bucks on a top end prime lens, but there really is no need and a mid priced prime lens will be more than good enough to capture some awesome fashion photography shotsWhen taking fashion photography images a prime lens with a focal length of 50mm 100mm is ideal..
Friends link: C4040-252 70-534 C4040-250 EX200 70-480
Aktualności
13.05.2015 2168

Warsztaty wędzarnicze w słonecznej Puchaczówce

W dniach 11-12.05.2015 r. odbyły się warsztaty wędzarnicze, zorganizowane przez Fundację Kłodzka Wstęga Sudetów – Lokalna Grupa Działania, w których udział wzięli mieszkańcy z obszaru Lokalnej Grupy Działania, było nas 20 osób plus prowadzący Krzysztof…
15.04.2015 2004

Szansa na sprzedaż przetworzonych produktów rolnych

Sejm uchwalił w czwartek 9 kwietnia br. nowelizację ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o swobodzie działalności gospodarczej, która umożliwia rolnikom nieopodatkowaną sprzedaż przetworzonych produktów rolnych. Za uchwaleniem przepisów…
14.04.2015 1833

Zapraszamy na bezpłatne warsztaty wędzarnicze

Fundacja Kłodzka Wstęga Sudetów – Lokalna Grupa Działania zaprasza wszystkich zainteresowanych (z obszaru LGD KWS) na bezpłatne warsztaty wędzarnicze. Celem warsztatu jest przekazanie teoretycznej wiedzy oraz nabycie praktycznych umiejętności wędzenia,…
30.03.2015 1562

Wesołego Alleluja!

23.03.2015 1546

Raport z warsztatu - Analiza możliwości zbudowania produktów turystyki kulinarnej

Poniżej zamieszczamy raport z warsztatu Analiza możliwości zbudowania produktów turystyki kulinarnej na obszarze działania Fundacji Kłodzka Wstęga Sudetów i Stowarzyszenia Lokalnej Grupy Działania „Qwsi”. Raport do pobrania
13.02.2015 1760

Nowy cykl programów: Przedsiębiorcza wieś

Zapraszamy do oglądania nowego cyklu programów dotyczących przedsiębiorczości rolniczej i innej na wsi. Przedsiębiorcza wieś odc. 1 Przedsiębiorcza wieś odc. 2 Przedsiębiorcza wieś odc. 3 Przedsiębiorcza wieś odc. 4 Przedsiębiorcza wieś odc. 5 Przedsiębiorcza…
31.12.2014 2025

Wigilia z Dolnośląskimi Smakami w TVP Regionalna

24 grudnia 2014 r. został wyemitowany odcinek wigilijny programu "Lider", który nagrywaliśmy w Lądku-Zdroju - bohaterami odcinka byli uczestnicy projektu "Dolnośląskie Smaki".Podajemy link do programu i życzymy miłego oglądania:…
19.12.2014 1601

Wesołych Świąt

W Wigilię Bożego Narodzenia Gwiazda Pokoju drogę wskaże.Zapomnijmy o uprzedzeniach, otwórzmy pudła słodkich marzeń.Niechaj Aniołki z Panem Bogiem, jak Trzej Królowie z dary swymi, staną cicho za Twoim progiem,by spełnić to, co dotąd było snami.Ciepłem otulmy…
18.12.2014 1801

Jak wspólnie zbudować ofertę turystyki kulinarnej

W dniu 16 grudnia w pensjonacie Alpejski Dwór w Międzygórzu odbyło się autorskie szkolenie pn. „Jak wspólnie zbudować ofertę turystyki kulinarnej”. Szkolenie zostało przeprowadzone przez p. Huberta Gonerę i Grzegorza Niklas z firmy „Landbrand”, w szkoleniu…
18.12.2014 2034

Program TVP Wrocław pn. Mieszkam na wsi

W dniu 15 października 2014 Sylwia Mielczarek – prezes LGD spędziła cały dzień z TVP Wrocław, która kręciła film o projekcie współpracy „Dolnośląskie Smaki”. Poniżej link do strony TVP Wrocław gdzie można obejrzeć program "Mieszkam na wsi".…
11.12.2014 1820

16 grudnia 2014 r. - Warsztaty budowania produktów turystyki kulinarnej

Szanowni Państwo, Zapraszamy do uczestnictwa w autorskim szkoleniu połączonym z warsztatami, analizą potencjału i możliwości kreacji oferty produktów turystyki kulinarnej podmiotów działających na terenie Fundacji Kłodzka Wstęga Sudetów – Lokalna Grupa…
10.12.2014 1850

Wigiliny odcinek programu z Dolnośląskimi Smakami

Zgodnie z obietnicą 9 grudnia 2014 r. ekipa telewizyjna TVP Regionalna Katowice odwiedziła nas po raz kolejny aby nagrać odcinek świąteczny programu pn. „Lider” i sfilmować wigilię z „Dolnośląskimi Smakami”. Wigilia została zorganizowana w Willi Marianna w…
08.12.2014 1882

Opinia podatkowa - sklep internetowy

Wszystkim zainteresownym przekazujemy do wglądu opinię podatkową na temat skutków podatkowych dla użytkowników sklepu internetowego, który będzie uruchomiony w ramach projektu „Dolnośląskie Smaki” oraz dla Fundacji Kłodzka Wstęga Sudetów LGD i Stowarzyszenia…
01.12.2014 2144

Poradnik dla producentów rolnych

Informacja ze strony: www.odnowawsi.eu Poradnik dla producentów rolnych prowadzących dostawy bezpośrednie, sprzedaż bezpośrednią, działalność marginalną, lokalną i ograniczoną, gospodarstwa agroturystyczne oraz oferujących produkty tradycyjne Urząd…
01.12.2014 4829

Czas na konsultacje

W ramach realizowanego projektu współpracy przygotowaliśmy dla uczestników możliwość skorzystania z bezpłatnych konsultacji w następujących obszarach: 1. konsultacje z dziedziny HACCP – prowadzi Dr inż. Marek Szołtysik2. konsultacje z dziedziny certyfikacji…
01.12.2014 1824

Zgłoszenia do sklepu internetowego

W związku z tym, że zbliża się termin uruchomienia sprzedaży lokalnych produktów przez platformę „Dolnośląskie Smaki”, prosimy o zgłaszanie swoich produktów, wraz z niezbędnymi danymi do zamieszczenia w sklepie dla kupujących Państwa produkty. Na zgłoszenia…
28.11.2014 2079

Zakończył się cykl szkoleń dla producentów

Zakończyliśmy cykl szkoleń dla producentów pt. "Profesjonalne wytwarzanie produktów i wprowadzanie ich do sprzedaży", który odbył sie w Złotym Stoku w dniach 24-27 listopada 2014 r. Poniżej zamieszczamy materiały szkoleniowe. Ekonomiczne podstawy…
27.11.2014 1885

Podziękowania z udział w targach TOUR SALON 2014

Otrzymaliśmy od organizatorów podziękowania za udział w Targach Tour Salon 2014, treść udostępniamy poniżej: Szanowni Państwo, Pragniemy gorąco podziękować za Państwa udział w 25. jubileuszowej edycji Targów Regionów i Produktów Turystycznych TOUR SALON,…
24.11.2014 1909

Kłodzka Wstęga Sudetów w TVP Regionalna

W dniach 4 i 5 listopada odwiedziła nas TVP Regionalna, na obszarze LGD był kręcony program pt. Lider. Film można obejrzeć na: http://www.tvp.pl/tvp-regionalna/programy/lider/wideo/19112014/17716807 Konwencja programu jest taka, że pokazywane są dwie lokalne…
21.11.2014 2181

Warsztaty budowania produktów turystyki kulinarnej

ZAPROSZENIE NA WARSZTATY BUDOWANIA PRODUKTÓW TURYSTYKI KULINARNEJ Szanowni Państwo, Zapraszamy do uczestnictwa w autorskim szkoleniu połączonym z warsztatami, analizą potencjału i możliwości kreacji oferty produktów turystyki kulinarnej podmiotów działających…
18.11.2014 1429

Zapraszamy na wspólne spotkanie WIGILIJNE

Szanowni Państwo, w związku ze zbliżającym się końcem tego etapu naszego projektu „Dolnośląskie Smaki” - na finał mamy pewną propozycję.
13.11.2014 1531

Relacja z planu filmowego

Po raz kolejny gościliśmy Telewizję Polską, która filmowała uczestników naszego projektu współpracy „Dolnośląskie Smaki” na potrzeby programu telewizyjnego pt. „Lider”.
13.11.2014 1108

Szkolenie dla producentów 24-27 listopada 2014 r.

ZAPROSZENIE NA SZKOLENIE Zapraszamy wszystkich uczestników projektu „Dolnośląskie Smaki” na 4-dniowe szkolenie Termin: 24-27 listopada 2014 r., w godz. 9.30-16.30 (w tym przerwa kawowa, obiad)Miejsce: Restauracja Stara Kuźnia, Złoty Stok, ul. Złota 7
28.10.2014 1340

Turystyka Kulinarna: Polski HIT

Podczas targów TOUR SALON, w których uczestniczyliśmy na zorganizowanej konferencji i warsztatach poruszono bardzo ciekawy temat a mianowicie dotyczył on rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce.
28.10.2014 1178

Forum Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska – nowi uczestnicy

Wśród ambasadorów nagrodzonych certyfikatami Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska znaleźli się uczestnicy naszego projektu "Dolnośląskie Smaki": - Gospodarstwo agroturystyczne „Skowronki” Karina Fuglińska – Radochów 144, Lądek-Zdrój - Rezydencja…
28.10.2014 1157

Relacja z targów TOUR SALON 2014 w Poznaniu

W ramach projektu „Dolnośląskie Samki”, już po raz kolejny uczestniczyliśmy w imprezie targowej, tym razem był to słynny TOUR SALON w Poznaniu, który w tym roku obchodził swoje 25 lecie.
21.10.2014 3375

Dolnośląskie Smaki z Robertem Makłowiczem - kanał filmowy na You Tube

W ramach projektu współpracy "Dolnośląskie Smaki" uruchomiliśmy kanał filmowy, zapraszamy do obejrzenia filmów promujących nasze lokalne produkty, producentów i restauracje z obszaru LGD Kłodzka Wstęga Sudetów i LGD Qwsi. Promotorem produktów jest Robert…
21.10.2014 4407

Dolnośląskie Smaki z Robertem Makłowiczem - o projekcie

Robert Makłowicz uczestniczy jako ekspert w projekcie "Dolnosląskie Smaki". Film powstał podczas 3-dniowego spotkania p. Roberta z lokalnymi producentami i restauratorami. Były prezentacje oraz warsztaty kulinarne, podczas których kucharze gotowali z naszych…
21.10.2014 3052

Polskie Dni Kuchni i Kultury w Pradze

W dniach 26-27 września odbyły się w Pradze Polskie Dni Kuchni i Kultury na którym nie zabrakło i naszego stoiska. Pośród blisko 40 wystawców z Polski "Dolnośląskie Smaki" reprezentowane były prze Eko-Ar - państwa Lechów z Jarkowa. Impreza była znakomicie…
21.10.2014 3145

Targi Produktu Regionalnego i Rękodzieła Artystycznego

20 września br. w Ząbkowicach Śl. odbyły się Targi Produktu Regionalnego i Rękodzieła Artystycznego. Targi są doskonałą okazją do propagowania kultury tradycyjnej, odgrywającej ważną funkcję w kształtowaniu poczucia tożsamości regionalnej. Przedsięwzięcie…
21.10.2014 2715

Dolnośląskie Święto Owoców i Warzyw - Dary Jesieni

W niedzielę 28 września na terenie Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, przy ul. Zwycięskiej 8 odbyło się Dolnośląskie Święto Owoców i Warzyw - Dary Jesieni. W święcie udział wzięli producenci świeżych owoców i warzyw, przetworów…
20.10.2014 1127

Dolnośląskie Smaki na VIII Prezentacjach Gospodarczych Ziemi Ząbkowickiej

Dolnośląskie Smaki na VIII Prezentacjach Gospodarczych Ziemi Ząbkowickiej 13-14 września już po raz ósmy w ząbkowickiej Hali Słonecznej odbyły się Prezentacje Gospodarcze Ziemi Ząbkowickiej, na których nie zabrakło stoiska „Dolnośląskich Smaków”. W…
17.10.2014 4110

Dolnośląskie Smaki na I Ząbkowickich Targach Rolno – Spożywczych

4 października na Hali Słonecznej w Ząbkowicach Śląskich odbyły się I Ząbkowickie Targi Rolno – Spożywcze, na których nie zabrakło stoiska „Dolnośląskich Smaków”.W Targach uczestniczyli lokalni producenci zgłoszeni do projektu współpracy „Dolnośląskie Smaki”,…
16.10.2014 3196

Z kamerą wśród Dolnośląskich Smaków

Za nami cały dzień zdjęciowy z TVP Wrocław. Pogoda nam dopisała, odwiedziliśmy restauracje i producentów biorących udział w projekcie współpracy „Dolnośląskie Smaki”. Niestety ograniczony czas antenowy nie pozwolił nam na odwiedzenie wszystkich, stąd…
13.10.2014 4715

Relacja z targów NATURA FOOD 2014

W dn. 3-5 października 2014 r. odbyły się Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD 2014 - najważniejsze wydarzenie branży eko żywności w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej.
13.10.2014 4713

Dolnośląskie Smaki na POLAGRA FOOD w Poznaniu

W dniach od 29 września do 2 października uczestniczyliśmy w Międzynarodowych Targach Spożywczych POLAGRA FOOD w Poznaniu. W Targach uczestniczyli lokalni producenci zgłoszeni do projektu współpracy „Dolnośląskie Smaki” z terenu LGD „Qwsi” i LGD Kłodzka…
29.09.2014 5276

Nowo otwarty sklep z ekologiczną żywnością w Międzylesiu

Zapraszamy do nowo otwartego sklepu z ekologiczną żywnością. Oferta sklepu to przede wszystkim produkty Grupy Producenckiej "Dolina Gryki":ekologiczna kasza gryczna białaekologiczna soczewica zielonaekologiczne ziarno orkiszu ekologiczne ziarno…
29.09.2014 3434

Spotkanie z Robertem Makłowiczem - relacja

Kolejne mega wydarzenie w ramach projektu współpracy „Dolnośląskie Smaki” już za nami. Spotkanie uczestników projektu miało miejsce w dniach 27-29 sierpnia 2014 r. w Willi Marianna w Lądku Zdroju. Było to wydarzenie w którym uczestniczył nasz ekspert…
09.09.2014 4468

V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 2014 - relacja

W dniach 10-17 sierpnia 2014 r. na Dolnej Równi Krupowej w Zakopanem odbyły się V Europejskie Targi Produktów Regionalnych.
05.08.2014 4741

Zapraszamy restauratorów - ostatni dzwonek!

Szanowni Restauratorzy, chcielibyśmy zachęcić Państwa do udziału w projekcie „Dolnośląskie Smaki”. Projekt zakłada identyfikację lokalnych produktów z terenu powiatu kłodzkiego i ząbkowickiego.Następnie przy współpracy z autorytetem kulinarnym – Robertem…
23.07.2014 4877

I Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia - relacja

W dniach 7-8 czerwca 2014 odbyły się Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze.
15.07.2014 4470

IV Jarmark Ziemi Ząbkowickiej już za nami!

28-29.06.2014 r. na stadionie sportowym w Kamieńcu Ząbkowickim odbył się IV Jarmark Ziemi Ząbkowickiej.
15.07.2014 5113

Zapraszamy chętnych do wyjazdu na TARGI!

Szanowni Państwow ramach realizacji projektu współpracy pn. „DOLNOŚLĄSKIE SMAKI” organizujemy wyjazdy na imprezy targowe, dlatego zwracamy się do wszystkich uczestników projektu z prośbą o deklarację wyjazdu na wybrane targi i zgłoszenie tego faktu mailowo:…
09.07.2014 5233

MEGA WYDARZENIE w projekcie „Dolnośląskie smaki”

Naszym gościem będzie ROBERT MAKŁOWICZ
27.06.2014 6575

Zapraszamy chętnych do udziału w targach - Zakopane 10-17 sierpnia 2014

W 2014 roku odbędzie się piąta, jubileuszowa edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych, w Zakopanem, na Dolnej Równi Krupowej swoje produkty zaprezentują producenci, żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to doskonała okazja do…
25.06.2014 5881

Zapraszamy na Jarmark Średniowieczny 19 lipca 2014 r.

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Qwsi" w dniu 19 lipca 2014 r. organizuje Średniowieczny Jarmark Ziemi Ząbkowickiej, który odbędzie się w Złotym Stoku przy Średniowiecznym Parku Techniki. Zapraszamy lokalnych artystów (malarzy, rzeźbiarzy,…
04.06.2014 5405

Zapraszamy wystawców na IV Jarmark Ziemi Ząbkowickiej

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Qwsi” w dniach 28 - 29 czerwca 2014 r. organizuje IV Jarmark Ziemi Ząbkowickiej, który w tym roku odbędzie się w Kamieńcu Ząbkowickim (stadion sportowy).
03.06.2014 2546

Dolnośląskie Smaki na Targach Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze

W dniach 7-8 czerwca 2014 roku odbędzie się w Zielonej Górze I edycja Ogólnopolskich Targów Dobrego Jedzenia.
29.05.2014 2086

Aronia i Gryka na EKOGALI 2014

Projekt „Dolnośląskie smaki” na Międzynarodowych Targach Ekologicznych EKOGALA 2014,
23.05.2014 2354

Nasze produkty na targach EKOGALA 2014

W dniach 23 – 25 maja 2014 roku w Rzeszowskiej Hali „Podpromie” odbywa się ósma edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Produktów Ekologicznych EKOGALA.
19.05.2014 3265

Relacja z II spotkania – prezentacja i degustacja

W dniu 14 maja 2014 r. odbyło się kolejne już spotkanie z producentami i restauratorami, którzy zgłosili chęć udziału w projekcie współpracy pn. „Dolnośląskie Smaki”.
12.05.2014 3187

Pierwsze spotkania za nami

Pierwsze spotkania z producentami i restauratorami już za nami W dniach 24 kwietnia 2014 r. w Lądku Zdroju i 29 kwietnia 2014 r. w Ziębicach odbyły się pierwsze spotkania z producentami i restauratorami, którzy wyrazili zainteresowanie wzięciem udziału w…
10.04.2014 2652

Pierwsze spotkanie informacyjne

Serdecznie zapraszamy wszystkich producentów oraz restauratorów na pierwsze spotkanie informacyjne dotyczące projektu współpracy "Dolnośląskie Smaki".
16.01.2014 2466

Zapraszamy restauratorów

Projekt "Dolnośląskie Smaki" ma na celu promocję lokalnych produktów jako składników wspaniałych dań.
16.01.2014 2635

Zapraszamy producentów lokalnej żywności

Projekt "Dolnośląskie Smaki" ma na celu promocję lokalnych produktów spożywczych z terenu LGD Fundacja Kłodzka Wstęga Sudetów i LGD Qwsi.
14.01.2014 3117

Zaproszenie do projektu

Serdecznie zapraszamy lokalnych Producentów i Restauratorów do udziału w projekcie Dolnośląskie Smaki.

 

 

unia2

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:  Europa inwestująca w obszary wiejskie
Strona współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013,
oś IV LEADER, 421 "Wdrażanie projektów współpracy" Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi