Składniki:
1 kg ziemniaków z małą zawartością skrobii (typ kulinarny A lub A-B)
1 wędzony pstrąg
4 cebulki szalotki
1 łyżka masła
świeżo starta gałka muszkatołowa
sól
świeżo zmielony biały pieprz

Sposób przyrządzania:
W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym układać warstwami pokrojone w cienkie plastry ziemniaki, kawałki obranej ze skóry i ości ryby oraz drobno posiekaną szalotkę, doprawiając całość solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zapiekać ok. 30 min., podawać prosto z pieca.

unia2

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:  Europa inwestująca w obszary wiejskie
Strona współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013,
oś IV LEADER, 421 "Wdrażanie projektów współpracy" Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi